Täällä asuisin: Kuorrutettu murretuilla sävyillä


Vanha talo on nyt tyhjennetty ja uutta asuntoa konkreettisesti ahdettu ja täytetty. Odotan vieläkin, että missä haikeus viipyy, sitä kun ei ole vielä tullut. Vanha talo oli tämän pariskunnan eka yhteinen koti. Ehkä luovuttamisen tuskaa on helpottanut uuden talon kanssa häärääminen jo pitkän aikaa ennen kuin vanha meni edes myyntiin.

Uusi asuntomme on aivan käsittämättömän pieni! Kun miltein koko omaisuus on tiputeltu ympäri kaupunkia, mahdumme näihin tehokkaisiin 38 neliöön juuri ja juuri. Nähtävästi olen ihminen, jolle koti on siellä missä tavarat. Tämä tehopakkaus on tuntunut ekasta yöstä lähtien kodilta. Se voisi olla vielä ihanampi, jos siellä olisi enemmän väriä. En ole eläissäni asunut näin valkoisessa kodissa. Tällä hetkellä en vain jaksa alkaa maalaamaan, mutta saattaa se inspis ja tylsyys iskeä, kun mies on saateltu maailmalle ja seesteisyys laskeutuu arkeen (hoppu loppuu). Ens hätään on tilattu värikkäämpiä ja paksumpia kodin tekstiilejä rauhoittamaan uutuuden kliinisyyttä.

Vaan löysimpäs ihanan kodin, jossa on kertakaikkisen kauniisti käytetty värejä seinillä. Yksi lempparisuunnittelijoistani on Milla Alftan ja suurin syy on juuri murrettuja värien käyttö. Minua ei yhtään sytytä tyhjyys, liika harmaan, valkoisen tai mustan yhdistelmä. Varpaita alkaa palelemaan jo pelkkä ajatus. Tässä asunnossa on jotain samaa värien yhdistelyssä kuin Alftaninkin kohteissa. Sainpas hänen Sisustusmagiaa -kirjastakin ideaa meidän kylppärin pohjan malliin. Kiva odotella kevääseen hänen uuden kirjan tuloa.

Sims-Hilditch-Parsons-Green-Townhouse

Sims-Hilditch-Parsons-Green-Townhouse-3

Kaikki seinät sävytettynä. Vanhan kodin pianohuoneen kolme seinää saivat ylleen kauniin keskiharmaan sävyn, Tikkurilan Tuhkan. Yksi seinä oli suklaanruskea hirsipaneeli. Kun kaikki seinät maalataan, saadaan aivan erilaista tunnelmaa, kuin yhdellä aksenttiseinällä.

Sims-Hilditch-Parsons-Green-Townhouse-4

Sims-Hilditch-Parsons-Green-Townhouse-7

Sims-Hilditch-Parsons-Green-Townhouse-6

Olen suunnitellut uuteen taloon myös paneeliseiniä ja mieluiten ehkä jopa näin pystyyn asennettuna. Vielä täytyisi löytää puuvalmista, mielellään STS-profiililla olevaa paneelia.

Sims-Hilditch-Parsons-Green-Townhouse-5

Sims-Hilditch-Parsons-Green-Townhouse-9

Sims-Hilditch-Parsons-Green-Townhouse-8

Sims-Hilditch-Parsons-Green-Townhouse-10

Ja tapetteja! Rakastan tapetteja!

Sims-Hilditch-Parsons-Green-Townhouse-12

Sims-Hilditch-Parsons-Green-Townhouse-14

Sims-Hilditch-Parsons-Green-Townhouse-13


Kaikki kuvat on lainattu: täältä

You May Also Like

0 kommenttia