Mitä tässä välissä onkaan tapahtunut?

Puolisentoista kuukautta on vierähtänyt, kun viimeksi on blogissa tullut käytyä. Piti vähän muistella, että miten tätä käytettiin. Alla on ollut todella kiireinen kevät (ei kylläkään seurausta raksahommista): mies on jälleen kotiutunut Amerikasta puolenvuoden työreissultaan (mistäs meidän taloinspiraatiot ovat tulleetkaan?!), hänen kilpailukautensa on loppuunajettu suomen kamarallakin ja minullakin on jälleen enemmän aikaa keskittyä tähän taloprojektiin.

Tarjouksia tarjousten perään

Tänä aikana olen viilannut esimerkiksi ikkunatarjouksia. Kerroinkin jo aikaisemmin speksit siitä, minkälaiset ikkunat haluaisimme (Ikkunat talon silmät).  Alunperin sähköpostia lähti noin 15 firmalle (huhhuh) ja nyt on enää yksi jäljellä. Kerron kilpailuttamisesta enemmän kun ikkunat ovat saapuneet. Mutta täysin tätäkään kauppaa ei ole vielä lukkoon lyöty, koska rakennusvalvonta. Lupa siis tuli mukisematta. Sähköisen ilmoituksen jälkeen paperinivaskakin  löytyi lopulta postilaatikkoon ja siellä oli ylläri nimeltä EI30/EI15. Eli autokatoksen (EI30) vuoksi vaatehuoneen ikkuna joudutaan jättämään pois, sillä se olisi pitänyt muuttaa paloikkunaksi (EI15). Ja tämä firma, josta haluamme ikkunat tulevan, ei valmista paloikkunoita. Enkä kuitenkaan halua monenlaista eri ikkunaa samalle seinälle, joten saapahan sen seinän vaatehuoneesta täysin käyttöön. Täytynee lisätä tilaan enemmän erilaisia valaistusmahdollisuuksia.

Lisäksi lukkoon asti on tullut lyötyä ulkoparioven kauppa. Ovi tulee Virosta Bennet Puit -firmasta, joka valmistaa ja toimittaa paljon mm. sisäportaita Suomeen. Tätäkin tarjousta lähetettiin yli kymmenelle tekijälle, joista kuuden kanssa jatkettiin keskustelua tarkemmin. Hinnat vaihtelivat paikallisten yrittäjien ja suomenlahden toisen puolen yrittäjien välillä jopa reilun 3000 euron välillä. Luin suosituksia facebookin rakennusryhmästä kyseisestä firmasta ja sillä uskaltauduin tähän kauppaan. Juuri tänään olen vahvistanut oven tulevat värit, ulkoa värikkäämpää, sisäpuolelle hieman harmonisempaa. Oven ja sisäänkäynnin spekseistä olen myös kirjoitellut jo aikaisemmin (Talon käyntikortti). Nyt kun värit on päätetty, pitäisi ovelle löytää tietysti arvoisensa helat. Ehkä jotain messinkistä ja näyttävää tietysti.. mutta lakattua vai ajallaan patinoituvaa? Ovi vetimellä vai painikkeella? Minkälainen tässä on käytännön ero, alkaisiko joskus kaduttaa, että oven avaamiseen tarvitseekin kaksi kättä?

Loput kuvat (rakennekuvat, sähkökuvat) olemme suunnittelijalta saaneet, hänelläkin on kuulostanut olevan todella kiireinen kevät.

Ensimmäinen raksaviikko oli viime viikolla. Tontilla on tällä hetkellä puut kaadettu ja maansiirrot aloitettu. Kilpailutuksissa vuorossa ovat seuraavaksi kattoristikot ja sokkeli. Paikalliseen  rautakauppa Lakkapäähänkin on raksatili avattu! 
tontti
Tontilla on talolle pohja kaivettu.


Sen sijaan nykyisellä kotipihalla on tapahtunut paljonkin... Kerrankin meillä täällä Lapissa kukat ja puut kukkivat niin kuin ohjeissa lukee, ajallaan! Huolihan se tästäkin pitää keksiä, eli mitä jää kukkimaan enää loppukesäksi? Pitänee ostaa sittenkin runsaasti kesäkukkia. Kuvat otettu uudella puhelimella, jossa näyttäisi olevan ihan kelpo kamera.


kerrottunarsissi
Valkoinen kerrottu narsissi, muistaakseni viime syksynä Kodin Terrasta ostettu. Ihana pikkuinen.
narsissivalkoinen
Valkoinen narsissi on muistaakseni muutama syksy sitten ostettu Lidlistä, todella kiitollinen ja jaksaa näköjään nousta ja kukkia minun hoidoista huolimatta.
pilvikirsikka
Pilvikirsikka kohta kukkii... ajattelin yrittää kasvattaa tämän pikkuisista läheteistä parin puuta uudelle tontille. Viime syksynä otin yhden ja kasvatin sitä työkaverille. Oli kuulemma selvinnyt talvestakin!

You May Also Like

0 kommenttia