Talon käyntikortti

Uuden talon suunnitteluvaiheessa oli selvää, että tällä kertaa panostamme sisäänkäyntiin. Taikauskoisena fengshuin kannalta on tärkeää, että talon sisäänkäynti on selvästi "merkattu" eikä pääovea ole sijoitettu piiloon. Vaikka ei uskoisikaan fengshui'in niin jostain kumman syystä se vain tuntuu enemmän oikealta, että pääovelle käynti onnistuu luontevasti.

sisäänkäynti  


Sisäänkäynnin näyttävyys

Näyttävyyttä sisäänkäyntiin saatiin tekemällä päätykolmio lunetti-ikkunalla oven yläpuolelle. Vielä on harkinnassa, tehdäänkö päätykolmion panelointi samalla tavalla, kuin talossa muualla vai keksitäänkö siihen jotain muuta. Minulla olisi yksi idea mielessä, mutta ainakaan vielä en ole saanut miestä siihen vakuutettua. Pariovi  ja lunetti-ikkuna tullaan teettämään puusepällä ja olenkin saanut pari todella hyvää ja kilpailukykyistä tarjousta.  Pariovi on kooltaan 1600 x 2400 (mukavasti korkeutta) ja siihen tulee mahdollisimman suuret ikkunat, koska ne ovat eteisen ainoat. Ristikointi toteutetaan joko perinteisesti lasin läpi vietynä tai  sitten lasin päälle liimattuna.  Oven viereisen makuuhuoneen ikkunan ristikointi tulee olemaan aika varmasti samanlainen kuin ovessa, 4-ruutuinen. Väritys riippunee kumman sepän tarjous hyväksytään, mutta joko tiikkisenä tai peittomaalattuna. Peittomaalauksen osalta taas on värin päättäminen (punainen, sininen, vihreä?!!). Kuitenkin jotain erottuvaa. Tolpista tehdään tavallista jykevämmät ja terassin kaiteeksi pinnaa. Talo  vastaa korkeudeltaan 1,5 kerroksista taloa, sillä alueen kaavoitus mahdollistaa myös 1,5 krs. Ajatuksena tässä on, että jos  naapuriin sellainen tulee, ei sitten meidän talo ole kuin matala maja. Kattokaltevuus taitaa olla noin  1:1, 40 asteen luokkaa. Oli suunnittelijaltakin loppunut taulukko kesken.



Arjen käytännöllisyys

Halusimme tuulikaapin ihan syystä. Nykyisessä talossamme jätimme sen pois sen aikaisen trendin vuoksi ja sitä on kaduttu syvästi. Totuus vain on, että täällä pohjoisessa se on ihan oikeasti tarpeellinen! Vaikka meitä elää tässä taloudessa kaksi aikuista ihmistä, joiden pitäisi pystyä kulkemaan ulko-ovesta mahdollisimman ripeästi sisään sekä ulos, silti kylmä ilma siirtyy jäätävän (huomaa nokkela sanan käyttö) nopeasti keittiön ja olohuoneen perukoille. Ja vaikka siinä on mutkakin välissä. Tai onhan meillä kaks lasta (Eppu ja Lenni), jotka tykkäis hirveästi maistella mamman korkokenkiä tai itseasiassa ihan mikä tahansa kenkämalli käy, kunhan se on nahkaa. Siksi on kätevää, että eteisen saa tarvittaessa suljettua. Ja saapa vieraatkin tulla rauhassa sisään ilman pelkoa, että nämä kaks lasta vilahtaa jalkojen välistä ulos. Pariovesta kulkupuoleksi valittiin oikea puoli, samoin eteisestä johtava pariovi aulaan. Tässä on ajatuksena ihan vain sisustukselliset haasteet, saapa vasemmalle seinustalle sitten jotain konsolipöydän tyyppistä. Tärkeintä tuulikaapissa oli tilan muoto, sillä emme halunneet missään nimessä eteisestä enää pitkää ja kapeaa käytävää. Eli mielummin leveä kuin syvä. No siitä tuli neliö. Ja neliömetreissä kuulostaa kyllä pikkuisen pieneltä (4,4m2), mutta lohduttaudun sillä, että ehkä se riittänee läpimenotilaksi, kun pääasiallinen vaatteiden ja kenkien säilytys tulee olemaan eteisen vaatehuoneessa. Ja siinä on tietysti ajateltu näitä meidän lapsia, niille on oma pesupaikkansa. Kaikista paras olisi ollut, kun tuon pienen vessan olisi saanut niin, että sinne kulku olisi onnistunut tuon tuulikaapin puolelta, ja olisinhan minä halunnut tuonne vessaan ikkunankin. Jossain kohtaa pitää kuitenkin aina tehdä niitä kompromissejä.





Näissä Houzz.com:sta lainatuissa kuvissa olisi sitä mitä haetaan eteisen osalta. Riittävän kokoinen tila, enemmän leveyttä kuin syvyyttä. Ainoastaan ne eteisen ja aulatilan erottavat pariovet puuttuvat näistä. Sellaisia inspiraatiokuvia onkin vaikeampi löytää, kun hirveästi ei tuolla maailmalla ole tarvetta tällaiselle "sulkutilalle" noin niinkuin kelien puolesta. Ei ole kylmää ei.



Muista seurata menoa Instagramissa ja Bloglovinissa.

You May Also Like

2 kommenttia

  1. Olen miettinyt sisäänkäyntiä (yleensä liian pieni kuraeteinen) ja muutenkin mihin ne kengät ja vaatteet lykkää kivasti, niin kirjoituksesi ja houzz.com auttoi paljon!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kun kiva, mukava kuulla, että näistä kirjoitteluista on hyötyä :)

      Poista