Täällä asuisin

Pihalla ja puutarhalla on mielestäni iso rooli, mitä tulee talon ja kodin luonteeseen. Tämän hetkisen kodin pihapiirin muotoutumisen on määrännyt autopaikka, koska talo täytyi sijoittaa tontin aivan takareunaan poikittain (eli takapihaa ei ole) ja autotallin paikka oli kaavoitettu tontille talosta pitkittäin. Tämän vuoksi autopaikka on todella iso, jotta autot mahtuvat kääntymään tallista pois. Mielestäni ei ole kiva, että parkkipaikka on puutarhassa se isoin ja vallitsevin asia. Tämän kaltainen kaavoitus tarkoittaa valtavaa määrää lumitöitä, koska kulkureitit ovat pitkiä tontin takaosaan ja autopaikka kuin lentokenttä. Lisäksi koko piha on täysin kaikkien tarjolla kuin tarjottimelta, kaikki näkyy ohikulkijoille! Ei siis salaisia piilopaikkoja... Onneksi teimme yli 50 metriä pitkän ja 2 metriä korkea umpiaidan tontin pitkälle osalle, jotta piha jollain lailla saatiin kokoon ja ikään kuin "suljettua".

Onneksi uuden talon asuinalueella on helpompi kaavoitus kuin nykyisessä asumuksessa, koska talo sijoitetaan tontin melko etureunaan. Eli lumitöitä vain autopaikan verran ja takapihalla saa viettää omaa elämäänsä.

ilmakuva
Nykyinen koti pari kesää sitten sillä valtavalla lentokentällä... ei vaiskaan vaan autopaikalla.


Puutarhainspiraatiota maailmalta

Luonnollisesti olen jo alkanut suunnittelemaan uutta pihaa ja puutarhaa. Uutena instagramin käyttäjänä olen onnistunut löytämään muutaman sellaisen tilin, joissa on aivan ihanaa tunnelmaa:

@gncgarden Tanskassa. Tyylikäs kokonaisuus kivetyksineen joita keventää nurmiset käytävät, yhtenäinen tyyli koko puutarhan läpi, valkoisia sipulikukkia ja muotoonleikattuja pensaita.

gncgarden

gncgarden2

@enskimrandetradgard
 Ruotsissa. Mielestäni puutarhassa pitää olla nurmeakin. Tässä puutarhassa se on toteutettu pehmeillä muodoilla, jota reunustavat kauniit isot kukkaryhmät. Olen lukenut, että puutarhassa pitäisi olla eri huoneita tai tiloja joihin ikään kuin astutaan sisään. Meillekin olen suunnitellut porttia autotallin nurkalta takapihalle, joka yhdistyy tietä vasten tulevaan puuaitaan.

enskimrandetradgard

enskimrandetradgard

@jentanstradgard
Ruotsissa. Tähän puutarhaan on yhdistetty oikeastaan kaikkea sitä osaisin kuvitella meidänkin pihaan: pehmeäreunainen nurmikenttä, mutkittelevia sepeli- tai hiekkapolkuja, kauniita useita eri värejä ja tummia puuelementtejä.

jentanstradgard

jentanstradgard


You May Also Like

0 kommenttia