Täällä asuisin

Ei ole blogi eikä mitään, joka ei välillä sisältäisi tällaisia inspiraatiopläjäyksiä. Täällä asuisin -tagin alla näkyy jatkossa minun unelma-asunnot ja kodit, joissa voisin enemmän kuin mielellään asua ja kotia pitää. Kuvat Alvhemiltä


avhem_puuovet Olisin halunnut tulevaan taloon joka makuuhuoneeseen pariovet, mutta tila loppui kesken. Vielä parempaa olisi ollut, jos huonejaot olisi saanut toteutettua niin, että tulisi pitkiä näkymiä huoneista toisiin. Tässä pariovet ovet raikas yllätys, sillä ne eivät olekaan perinteisen valkoiset, vaan hieman rosoiset, mutta kuitenkin siististi toteutetut.

alvhem_pariovetalvhem_oh2 alvhem_lattialista Tässä lattialistoitus on yhdistetty puoli- eli rintapaneliin. Näyttävä, mutta yksinkertainen ajatus. Tällainen ei ole vaikeaa toteuttaa itsekään, vaikka puusepän taitoja ei omaisikaan. Meillä on ennenkin ihastuttu listoituksiin seinillä (siitä täällä), joten varmasti jonkinlainen versio tullaan näkemään myös uudessa talossa.

alvhem_kalvhem_vetimet Uuteen, mutta vanhan tyyliseen keittiöön on yhdistetty vanhat vetimet.

alvhem_kattolistaMyös kattolistoitus tullaan toteuttamaan meillä hieman tavallista työläämmin. Alkaakohan tämä minun diy-lista olla kohta tuskastuttavan pitkä ja projekti venyy kaksivuotiseksi.

alvhem_ikkunapenkkiIhailen vanhojen kaupunkien kerrostaloja, jotka on rakennettu 1800-luvun ja 1900-luvun alussa. Niissä on usein korkeat huoneet, kauniit ikkunat ja erityisesti nämä ikkunapenkit. Koska kaupunki, jossa asumme on poltettu sodan aikana maan tasalle saksalaisten toimesta, ei meillä ole tällaisia kauniita rakennuksia. Olenkin sanonut, että jos kerrostalo-osakkeessa täytyisi kotia alkaa pitämään, olisi se ehdottomasti jotain tällaista vanhaa rakennuskantaa. Valitettavasti raksa-aikainen osakkeemme ei ole lähelläkään tätä, sillä se valmistuu syksyllä 2018. Siksi haluankin taloon toteuttaa nämä ikkunapenkit ja tässä on viikonloppu mietitty, että olisiko syytä vielä nähdä vaivaa noiden syvennysten seinien panelointiin. 

Hei olisko muita raksaajia, jotka ovat toteuttaneet ikkunoiden asennuksen niin, että puurunkoiseen taloon saadaan nuo ikkunapenkit? Talosuunnittelijan mukaan mahdollista.

You May Also Like

0 kommenttia